Intenties en synchroniciteit

Intenties zijn bewuste doelen die dienen als leidende kracht bij het verwezenlijken van je ambities. Synchroniciteit is een afstemming van gebeurtenissen die geen verband lijken te hebben maar die voortkomen uit een diepere onderlinge verbondenheid en een onderliggend patroon in het universum.

Werken met intenties

Ik krijg soms de vraag: Wat is een intentie plaatsen?  Het lijkt iets heel gewichtig, maar dit hoeft zo niet te zijn. 

Een intentie is iets dat je wil bereiken, waar je je op wil focussen.  Dit kan om ‘grote’ dingen gaan zoals een betere job vinden of een mooi huis kunnen kopen.  Maar het is een goed idee om een intentie te plaatsen voor dingen die wij beschouwen als ‘kleine doelen’.  Zoals “Ik wil de ideale schoenen vinden voor mijn geplande wandeltocht”, “Ik wil een goede bureaustoel kopen die mijn rug beter ondersteunt”.  

Als je voor die kleine dingen intenties plaatst, dan kan je veel ‘neutraler’ leren luisteren naar je intuïtie, omdat de keuzes die je maakt op weg ernaartoe niet zoveel gewicht hebben in jouw mentale denken.  We denken er zelfs minder over na, waardoor je je gemakkelijker laat leiden door synchroniciteiten.  Dit zijn de ‘toevalligheden’ die jou naar je doel leiden. 

Een voorbeeld

Laten we kijken naar het voorbeeld van de wandelschoenen.  

Je hebt binnen 2 weken een korte reis gepland om te gaan wandelen met een groep vrienden.  Je hebt al voldoende kledij, maar nog geen gepaste schoenen.  Je hebt al wel een idee wat je denkt dat het beste zal zijn, maar je vindt niet meteen wat je wil.

Je zet de intentie dat je de best mogelijke schoenen wil vinden.

Je zoekt online, je ziet schoenen die je ideaal lijken en je wil ze bestellen.  Maar je betaling mislukt, de website is even in onderhoud. De volgende dag probeer je opnieuw om ze te bestellen maar je maat is uitverkocht. Zucht.  

Een paar dagen later krijg je een ingeving om naar een winkel in de stad te gaan waar je denkt de meeste keuze te hebben. Je komt aan, blijkt dat de winkel gesloten is vandaag.  Op weg terug naar huis krijg je telefoon van je zus die vraagt of je even voor haar iets kan oppikken in het postkantoor.  Je parkeert in de buurt van het postkantoor, en onderweg kom je een schoenwinkel tegen.  Je beslist om hier toch even te kijken.  De winkelbediende is zeer behulpzaam en stelt je een paar schoenen voor. Het is volledig anders dan wat je in gedachten had, maar je beseft dat deze eigenlijk nog beter zijn.  Je hebt de ideale schoenen gevonden! 

Nu kan je denken dat dit toeval is.  Maar dat is het niet.  Dit is het universum dat werkt met synchroniciteit. 

Je hebt een doel gesteld en je neemt actie.  Als die genomen actie niet het meest positieve en beste resultaat zal opleveren, dan zal het universum ervoor zorgen dat het ‘moeilijk’ gaat.  Ze dwingen je niet, maar begeleiden je.  Je had kunnen kiezen om toch online te blijven proberen.  Je had kunnen besluiten om een volgende dag terug te keren naar de winkel in de stad.  Je had kunnen beslissen om niet in die schoenwinkel op weg naar het postkantoor binnen te gaan.  In elke situatie had je schoenen gevonden, maar het zouden niet die meest perfecte schoenen geweest. 

Als je let op die ‘tekens’ vanuit het universum, mag je er zeker van zijn dat je geleid wordt naar jouw beste resultaat.  Als je met die ‘kleine’ doelen begint, leer je te letten op de tekens.  En dan leer je om je intuïtie te volgen. Je ingevingen.

Wanneer het gaat om ‘grote’ doelen, dan lijken onze acties plots veel belangrijker en denken we hier meer over na.  En zo merken we onze ingevingen niet meer op, we vertrouwen ze plots niet meer omdat we van mening zijn dat we goed moeten nadenken.  Terwijl het ook dan zo belangrijk is om te luisteren naar je ingevingen en te letten op synchroniciteiten.

Als je geoefend hebt met de kleine dingen, dan zal dit veel gemakkelijker gaan met de grote dingen.

Hoe zet je nu een intentie?  Heel eenvoudig.  Je zegt duidelijk wat je wil, je stelt zelf geen oplossing voor, enkel het gewenste resultaat. Je kan dit voorstellen alsof je een bestelling doorgeeft in een restaurant. Je wil een gerecht eten, maar je gaat niet tegen de chef zeggen hoe hij het moet bereiden.

Je stelt je open voor de zekerheid dat je jouw resultaat zal bereiken, zoals je het wou of zelfs nog beter.

Het is ook belangrijk om stappen te blijven zetten.  Gewoon de intentie plaatsen en dan zitten wachten, zal niet veel opleveren.  Die schoenen komen niet zomaar uit de lucht vallen.  Het moeten geen grote stappen zijn.  Neem kleine acties, en let op de tekens.  Zodra je een actie doet, zal er worden aangegeven of je in een minder optimale richting aan het wandelen bent, waardoor je jouw richting kan veranderen, en kan merke wat de volgende beste stap is.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *