SPIRITUEEL ONTWAKEN

Spiritueel ontwaken is een proces van innerlijke transformatie dat spontaan kan plaatsvinden acties en keuzes die je neemt, of door bewuste oefeningen zoals meditatie, yoga of energiewerk. Het is een diepgaande verschuiving in bewustzijn die een dieper gevoel van betekenis, doel en verbinding met de wereld teweegbrengt.

Tijdens een spiritueel ontwaken kan je een heel scala aan ervaringen hebben, waaronder:

  • Verhoogd bewustzijn: er kan een verhoogd gevoel van bewustzijn en intuïtie ontstaan, waardoor je verder kan kijken dan het (oppervlakkige) niveau van de werkelijkheid en je kan verbinden met een diepere waarheid.
  • Innerlijke vrede: Een gevoel van innerlijke vrede en kalmte kan worden ervaren als je oude patronen en overtuigingen loslaat die jou niet langer dienen.
  • Verbinding met iets groters: een gevoel van verbinding met een hogere macht of universeel bewustzijn kan worden gevoeld, waardoor je een groter gevoel van doel en betekenis krijgt.
  • Zelfontdekking: Er kan een proces van zelfontdekking plaatsvinden, waardoor je jezelf op een dieper niveau kan begrijpen en je ware potentieel kan ontdekken.
  • Nieuwe inzichten: het plots weten en echt begrijpen van nieuwe concepten en kennis, waardoor je de onderlinge connecties tussen jezelf en alles rondom beter begrijpt.

Hoewel spiritueel ontwaken een diepgaande en transformerende ervaring kan zijn, kan het ook uitdagend en verontrustend zijn. Het kan onopgeloste emoties en overtuigingen naar boven brengen, en het kan van je verlangen dat je oude patronen en manieren van ‘zijn’ loslaat.

De voordelen van een spiritueel ontwaken zijn echter enorm en kunnen leiden tot een meer vervullend en zinvol leven. Het kan je in staat stellen om met meer doel en duidelijkheid te leven, en een dieper gevoel van verbondenheid en vreugde in je leven brengen.

Als je je op een spiritueel pad bevindt of je geroepen voelt om spiritualiteit te verkennen, is het belangrijk om het met een open geest en hart te benaderen en kan het helpen om begeleiding en steun te zoeken bij vertrouwde leraren of mentoren.

Onthoud dat ieders spirituele reis uniek is en dat het belangrijk is om je eigen proces en tempo te eren.

We zijn allemaal spirituele wezens. Jij bevindt je op het spiritueel bewustzijnsniveau dat op dit moment perfect is voor jouw leven. Er is geen beter of slechter. Er is geen vergelijking met andere mensen. Het moment dat jouw bewustzijnsniveau verandert, komt wanneer het tijd is en jij er klaar voor bent. 

Verwacht ook niet dat je plots volledig ontwaakt. In mijn ervaring is het een geleidelijk proces gedurende je hele leven, met een afwisseling van pieken en dalen.

Een “piek-ervaring” kan zijn dat je tijdens een meditatie of een Reiki sessie je Derde oog voelt openen. Je voelt je energie frequentie veranderen, je krijgt plots allerlei inzichten, je ziet misschien beelden of je ervaart een subliem gevoel van vrede, gelukzaligheid of euforie.  Dat wil niet zeggen dat jouw pad van ontwaken voltooid is.

Soms volgen pieken elkaar snel op, maar vaak krijg je ook het gevoel dat je ontwikkeling stilstaat. Het lijkt alsof je niets meer bijleert, en dat je geen nieuwe ervaring meer meemaakt die jou van je sokken blaast. Deze momenten zijn er enerzijds om alles wat je nieuw hebt ervaren, te integreren in jouw lichaam en in jouw leven. Anderzijds is het zo dat als je open staat om spiritueel te ontwaken, het Universum jou voortdurend lessen en ervaringen stuurt. Zacht en bijna ongemerkt.

Ik vind het daarom handig om veel te noteren in een dagboek, en er af en toe in terug te bladeren. Zo merk je hoever je al geëvolueerd bent op een paar maanden tijd, of zelfs een paar weken. Zonder dat je het zelf bewust gemerkt had. 

Wanneer je totaal niet meer vooruit geraakt, en je echt het gevoel hebt dat je vastzit in een soort energetische modderpoel, dan is het misschien nodig om te kijken of er blokkades zijn in je leven die jouw groei tegenhouden. Met o.a. meditatie en energiewerk kan je die blokkades proberen wegwerken, waardoor je terug een ‘groeispurt’ kan krijgen.

Wees niet te ongeduldig. Het universum zorgt voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *